Magyar Konyha oldaláról .......... Tombor Nelli receptje:
Kelbimbó saláta almával és mogyoróval
Tombor Nelli receptje 2 fő részére
HOZZÁVALÓK:25 dkg kelbimbó
- 1 db pink lady, vagy honeycrisp alma
- 6 dkg mogyoró
- 1 db salotta hagyma
- 70 ml balzsamecet
- 1 ek cukor
- 1 kk mustár
- 2 ek jó minőségű olívaolaj
- 2 ek agave
- ¼ thai chili felaprítva (nem kötelező)
- 1 ek frissen facsart citromlé
- 1 ek yuzu
MOGYORÓ
Előmelegítjük a sütőt 200 Celsius-fokra. A mogyorót tepsibe öntjük és aranybarnára pirítjuk (kb. 8-10 perc), félidőben megrázzuk, hogy minden oldala egyenletesen süljön. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd egy nagy késsel durvára aprítjuk.
ÖNTET
A mustárt, az olívaolajat, a citromlevet, az agavét, a sót és a borsot egy habverővel, vagy villával jól elkeverjük.
SALÁTA
Megpucoljuk a salotta hagymát és mandolinon 2 mm vékonyra szeleteljük. 7 cl balzsamecetet 1 evőkanál cukorral egy serpenyőben sűrű, szinte kanálra ragadó állagúra beforraljuk, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a hagymaszeleteket. 1-1ek vizet és yuzut elkeverünk egy kis tálban, félretesszük - ebbe kerülnek majd az almakorongok. A kelbimbókat és az almát megmossuk és egy mandolinon az előbbit 3 mm, utóbbit 4 mm vékonyra szeleteljük. Ezután az alma szeletekből korongokat készítünk egy 2 cm átmérőjű kiszúróval, majd ezeket a yuzus vízbe tesszük.A mogyoróból egy maréknyit félre teszünk a dekorációhoz, a többi hozzávalót egy tálban összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tálaláskor megszórjuk a maradék pirított mogyoróval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése