Szegedi Tibor


2017. április 18., kedd

Magyar Konyha oldaláról ..........                                                                                 Tombor Nelli receptje:

Kelbimbó saláta almával és mogyoróval

Tombor Nelli receptje 2 fő részére
HOZZÁVALÓK:25 dkg kelbimbó
  • 1 db pink lady, vagy honeycrisp alma
  • 6 dkg mogyoró
  • 1 db salotta hagyma
  • 70 ml balzsamecet
  • 1 ek cukor
  • 1 kk mustár
  • 2 ek jó minőségű olívaolaj
  • 2 ek agave
  • ¼ thai chili felaprítva (nem kötelező)
  • 1 ek frissen facsart citromlé
  • 1 ek yuzu

MOGYORÓ

Előmelegítjük a sütőt 200 Celsius-fokra. A mogyorót tepsibe öntjük és aranybarnára pirítjuk (kb. 8-10 perc), félidőben megrázzuk, hogy minden oldala egyenletesen süljön. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd egy nagy késsel durvára aprítjuk.

ÖNTET

A mustárt, az olívaolajat, a citromlevet, az agavét, a sót és a borsot egy habverővel, vagy villával jól elkeverjük.

SALÁTA

Megpucoljuk a salotta hagymát és mandolinon 2 mm vékonyra szeleteljük. 7 cl balzsamecetet 1 evőkanál cukorral egy serpenyőben sűrű, szinte kanálra ragadó állagúra beforraljuk, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a hagymaszeleteket. 1-1ek vizet és yuzut elkeverünk egy kis tálban, félretesszük - ebbe kerülnek majd az almakorongok. A kelbimbókat és az almát megmossuk és egy mandolinon az előbbit 3 mm, utóbbit 4 mm vékonyra szeleteljük. Ezután az alma szeletekből korongokat készítünk egy 2 cm átmérőjű kiszúróval, majd ezeket a yuzus vízbe tesszük.A mogyoróból egy maréknyit félre teszünk a dekorációhoz, a többi hozzávalót egy tálban összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tálaláskor megszórjuk a maradék pirított mogyoróval.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése