Szegedi Tibor


2017. április 18., kedd

Füstölt tokhal saláta ordával

Csiszér Árpád receptje 4 fő részére
HOZZÁVALÓK:
  • 16 dkg vésztői tokhal
  • 12 dkg friss orda
  • 4 db salátaszív
  • 16-16 levél rukkola, sóska, spenót
  • 1 dl szőlőmagolaj
  • 1/3 dl szilvaecet
  • 2-3 csipet só
  • 3 csipet torma reszelve
  • zöld paradicsom
ELKÉSZÍTÉSE:
A tokhalat vékonyra szeleteljük, a leveleket megmossuk, lecsepegtetjük, a dreszszing hozzávalóiból ecet-olaj öntetet készítünk. A hozzávalókat ízlésesen a tányérra helyezzük – előtte a salátát megforgatjuk az öntetben. Ordát morzsolunk rá, zöldségekkel kiegészítjük.Az orda az egy sajtféleség.Ez a zsendice. A zsendicét sajtruhán átszűrve, 12 órás csurgatás után kapják meg az ordát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése