Szegedi Tibor


2017. január 26., csütörtök

Caciki recept Hozzávalók:
                   - 3-4 fokhagymagerezd
                   - 1 kisebb kígyóuborka
                   - 2 dl joghurt
                   - 1 dl tejföl
                   -  só
                   - 1 ek fehérborecet
                   - 2 ek olívaolaj
                   - kapor

Elkészítés:
A fokhagymagerezdet nagyon finomra vágunk. Megsózzuk, kávéskanálnyi meleg vízzel meglocsoljuk, tíz percig állni hagyjuk.

Egy kis kígyóuborkát meghámozunk, finom reszelőn lereszeljük. Enyhén besózzuk, rövid ideig állni hagyjuk, majd szitán lecsöpögtetjük, végül erőteljesen kinyomkodjuk, s belekeverjük 2 dl zsíros joghurt (3,5%) és 1 dl félzsíros tejföl (10%) keverékébe.

Hozzáadjuk a fokhagymát, belekeverünk még egy evőkanál fehérborecetet és két evőkanál  olívaolajat. Ha szükséges, sózzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése