2017. január 17., kedd
Nagyon sokan használnak erőleves.gulyásleves,halászlé,pörköltszaft vagy sülszaft kockákat.Feljavítják az ételek ízét és ezáltal kellemesebb lesz a készülő étel.Az a baj vele hogy tartalmaz egy összetevőt amit úgy hínak hogy nátrium-glutamát.Ez a étel feljavító összetevő romboló hatással van a az idegsejtekre.Ezt az alkotó elemet 1970 évektől alkalmazzák az élelmiszeriparban.Akkor még ne tudtunk róla semmit.Manapság mindent ezzel tartósítanak a chipstől kezdve a konzervekig.Itt a részletes leírás az nátrium-glutamátról. Link:http://candidainfo.hu/natrium-glutamat-e-621-hatasa-az-idegrendszerre/ Vannak azért természetes készítmények is amelyek nem tartalmaznak ilyen összetevőket.Sokan ezeken nőttek fel.Nagyon régen volt már az hogy 3,60 ft
volt a kenyér ára és az is hogy a kenyér az kenyér volt,mert el állt 1 egy hétig is.Manapság ritka a jó kenyér.A kenyérnek ugyanis kovász kell.Divatba jöttek a kenyérsütőgépet és hamar tudunk készíteni friss sült cipót.Rengeteg fajtája van.Kovászostól a magvas illetve a bajor fekete kenyérig.Én így hívom ezt a kenyér fajtát.A készítéséhez nem kell sok minden : liszt,só,élesztő vagy kovász,víz,olaj vagy zsír. A régi időkben lehetett kapni : zsemlét,tekert kiflit,bucit vagyis óriás zsemlét,Erzsébet kenyeret,francia bagettet,cipót.Kenyér receptek : http://www.nosalty.hu/recept/kovaszos-kenyer
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése