Szegedi Tibor


2017. január 24., kedd

Édeni csemege Hozzávalók:12-15 hámozott alma,4-5 evőkanál baracklekvár,10 dkg cukor,kis kávéscsésze víz, 4 db zsemle,vaj és cukor                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Elkészítés: A meghámozott almákat kisujjnyi vastag hasábokra vágjuk,és egy lábasba tesszük. Majd hozzáadjuk a cukrot és a vizet majd tűzön addig pároljuk,míg az almák puhák lesznek,de nem hullanak széjjel.Majd egy edényt kikenünk vajjal és a zsemlékből hosszúkás hasábokat vágunk, ezzel a lábast teljesen kirakjuk.Erre egy réteg almát teszünk , majd ismét egy réteg zsemlét, amelyet olvasztott vajjal öntünk meg.Ezt így folytatjuk,míg a labas tele nem lesz.Fent zsemlékkel borítjuk,vajjal meg öntözzük,majd szép aranybarnára sütjük.Amikor kész van ki borítjuk és cukorral megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése