Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani két fantasztikus fűszert a fahéjat és a rozmaringot.A fahéj az
emésztőszervekre gyakorolt hatásai mellett a szív-
és érrendszerre,valamint a vércukorszintre
is jótékonyan hat.A Brit Diabétesz szövetség lapjának októberi
száma egy olyan, 12 hetes vizsgálatról számolt be, amelyben
igazolták, hogy napi két gramm fahéj jelentősen csökkenti a
vércukorszintet
és a vérnyomást.A londoni Imperial College kutatói abból a korábbi eredményből
indultak ki, mely szerint hogy napi fél teáskanál fahéj a II.
típusú cukorbetegeknél jelentősen csökkenti a vércukorszintet,
a triglicerid-szintet, az LDL (káros koleszterin) és a teljes
koleszterin szintjét. Ezután megállapították, hogy két hónapig
napi 2 g fahéj elfogyasztása jelentősen csökkenti a rosszul
kontrollált II. típusú cukorbetegek HbA1c szintjét és magas
vérnyomását.Ezért a fahéj étrend-kiegészítőként
fogyasztása egy újabb lehetőség a vércukorszint és a vérnyomás
szabályozására — természetesen a gyógyszeres kezelés
mellett.A fahéj egy édeskés, aromás fűszer és gyógyhatású
szer. Az ember által ismert legrégebbi fűszerek egyike.Felhasználási módjait és gyógyhatásait már a Kr. e. 2000-es
években Kínában, Európában és Egyiptomban is feljegyezték.Kétféle fahéjat ismerünk: ceylonit és a cassiát, ami a kínai
változat. A fahéj véralvadásgátló és antimikrobiális
tulajdonságokkal rendelkezik,fokozza az agy működését és
hozzájárul a vastagbél egészségéhez.A fajhéjat lehet használni süteményekhez , gyümölcslevekhez , rizs és a tojásételekhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése