Szegedi Tibor


2017. január 16., hétfő

Nagyon sok recept oldal létezik a világon és rengetem receptet lehet találni rajtuk.Különböző tájak különböző ételei.Itthon is van egy pár receptoldal:Pl.mindmegette , nosalty, apróséf, receptneked ,receptkirály , receptoldal stb.A nosaltyt,mindmegette és a apróséf,Street kitchen oldalak nagyon jók.Vannak olyan zöldségek amiből sok mindent lehet készíteni,ilyen például a burgonya.Az is igaz hogy a burgonyában magas százalékban található keményítő,de vannak benne vitaminok is pl.Foszfor,vas,magnézium,. Készíthetjük simán főzve,petrezselymesen,sütve,töltve,rakva,rántottan is.Hasonlók a tökféleségek is ilyen az egyik kedvencem pl. a cukkini.Lehet tölteni,rántani,grillezni,főzeléket készíteni ,lecsót,lepényt is.Az másik kedvencem a padlizsán.Ebből is sok fajta ételt készíthetünk belőle.Pl. fasírtot,töltött padlizsánt,feltétet tésztára,grillezni,krémet készíteni.Nekem a  kedvencem a padlizsán fasírt.Kevés dolog kell hozzá.Meg főzzük a padlizsánt ami hamar elkészül és amikor már kihűlt akkor  összetörjük majd kevés liszttel,összevágott fokhagymával,sóval és borssal ízesítjük.Elkészítettük a  masszát akkor kisütjük olajban vagy zsírban ki hogy szereti és már kész is.Szintén amit nagyon a rizs,mert sokféleképpen el tudjuk készíteni.Egyszer azért,mert tele van vitaminnal szelén,rost mangán,B1,B3,B6.Főzve,sütve,lisztként is használják az ázsiai országokban amiböl levestésztát készítenek belőle.A magyarok védő növénye a fokhagyma.Áldásos hatását sokan tapasztalhatták már és emellett még gyógynövény is.Érdemes rendszeresen fogyasztani,mert nagyon sok betegségre jó.Tisztit,fertőtlenít jó az érelmeszesedésre és  javítja immunrendszert védekező képességét.Link:http://www.otthonigyogymodok.hu/gyogynovenyek/fokhagyma.html.Nem tudom ki hogy van vele ,de én szeretem a szeretem a sült fokhagymát.Van egy egyszerű és finom csirkés étel receptem.A csirkehúst (szárnya,combja) egy éjszakára be pácolva betesszük a hűtőbe.Aki nem járatos a a fűszerek világában annak érdemes venni egy szárnyas fűszer keveréket venni és azzal be pácolni a húst.Szárított vagy friss fűszerrel még jobb el készíteni.A fűszerkeverék: fokhagyma,rozmaring,zsálya,babérlevél,köménymag.A babérlevelet egészbe teszem a tepsibe.Ezt kevés olajjal összekeverni és ezzel szoktam bepácolni a csirkehúst.Tepsibe bele helyezem a húst és a többi hozzávalót.A több felé vágott ki magozót héjas almát( Idared savanykás alma kell hozzá) és a  ketté vágott répákat,fokhagymát,lila hagymát.Sütés közben meg kell locsolni egy kevés száraz fehér borral.Ez nagyon kellemes ízt fog kölcsönözni az ételnek és nem fogjuk érezni az ételen.Jó étvágyat kívánok hozzá !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése