Szegedi Tibor


2017. január 2., hétfő

Ezt az oldalt azért hoztam létre hogy több dolog legyen egy helyen sütéssel és főzéssel kapcsolatban.Nem olyan bonyolult dolog a főzés,hogy egészséges finom ételek szülessenek.Az is igaz a mostani fiatalok egy kicsit el vannak lustulva étel készítése terén." Inkább meg veszem a fagyasztott pizzát bedobom a sütőbe" és máris kész címszó alatt.Gyerekorom óta imádom a fűszerek illatát, mert jó fűszer nélkül nincs finom étel.Főleg ha még friss is.Úgy vélem hogy  meg fűszerezik életünket elvarázsolnak nap mint nap.Hol is kezdjem.Kiskoromtól kezdve természet patikájával próbáltam gyógyítani magam.Igaz kezdetben nem  ment minden zökkenő mentesen.Voltak kudarcok és örömök.Például a csalán csípés elég kellemetlen érzést tud nyújtani gyerekfejjel.Visszatérve a finom étel készítéséhez, annak mindenki örül amikor sikerül elkészíteni újabb remekművet.Próbálok mindent összegyűjteni mindent ami a kezdetektől a profi szintig el tud érni az ember.Azt is bevallom hogy nem vagyok profi szakács,mert a autószerelőnek tanultam,de az ember mindig tanul új és új dolgokat a főzés sütés terén.Akár például a RTL "Konyhafőnk " vagy TV paprika műsorait  nézegetve vagy akár egy jó szakácskönyvből.Mindig meg újulni minden nap újabb  ízvilágot alkotni, amivel meg tudjuk szeretteinket lepni és persze magunkat is nem utolsó sorban. Tudom vannak olyan természetű emberek akik nem nagyon szeretnek se főzni se sütni."uram isten " mit főzzek már megint címszó alatt.Pedig nem nagy kunszt,szerintem.Meg említeném néhány kedvenc szakácsomat Budai Péter , Horváth Ilona(szakácskönyv író),Kovács Lázár , Benke László, Fördős Zé , Havas Dóra , Bernáth József, Gordon Ramsay,Jamie Oliver,Szél tamás.Vajda Pierret ételkritikust " Konyhafőnök " műsorából ismertem meg és nagyon szimpatikus ember számomra.Szintén a "Konyhafőnök műsorából ismertem meg Sárközi Ákost aki szerintem egy fantasztikus séf.Most élek szavaival.Ahogy ő mondja az a igaz séf aki  kreatív , innovatív és  nap mint nap meg tud újulni és fantasztikus ízvilágot létrehozni.. Én nem vagyok szakács, de szeretek főzni -sütni.Imádom a fűszereket. A  fokhagymától a csillag ánizsig. A friss fűszertől jobb nincsen.Szerintem! Az étel készítésénél fontos hogy ne egy olajban és zsírban  tocsogó ételt kapjunk,amitől el megy a maradék életkedvünk,mert a tálalás is fontos,ha még nem is vagy egy híres séf.Persze még ezen kívül mindig újabb  recepteket találni és friss hírekkel szolgálni.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése