Szegedi Tibor


2017. január 26., csütörtök

                                                                      Ne csak edd, idd is: kivi-avokádó shake

Pucold meg mindkét gyümölcsöt, kockázd fel őket, majd dobd a turmixgépbe némi gyümölcslé, csipetnyi tengeri só kíséretében és turmixold össze. Szárított vörösáfonyával megbolondítva akár reggelire vagy mellé, vagy a munkahelyen tízórai gyanánt is fogyaszthatod.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Avokádós tészta
Ez akár főételként is megállja a helyét, ha megvannak a következő hozzávalók:

 -   5 dkg penne tészta

 -   1 gerezd fokhagyma

 -    4 db szárított paradicsom

 -   10 dkg konzerves bab

 -   5 szál koriander

 -   5 szál petrezselyem

 -   1 egész lime

 -   őrölt római kömény

 -   2 dkg sajt

 -   1 chilipaprika

-    1 kis fej hagyma

 -   fehér bors, só

Így készítsd el:

A tésztát a fokhagymagerezddel, a chilivel és a szárított paradicsommal együtt megfőzzük. Hozzáadjuk a babot és még 5 percig főzzük. Közben felszeljük a hagymát, koriandert, petrezselymet és az avokádóval, a lime levével, a főzővízből kivett fokhagymával, illetve 2-3 kanál főzővízzel pürésítjük. A tésztát és a babot leszűrjük, az előbb „összemixelt” avokádókrémmel, reszelt sajttal tálaljuk. Díszíthetjük finomra vágott petrezselyem és koriander levelekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése